Reeder Samsunspor 67-81 Aliağa Petkimspor

Haberler

Reeder Samsunspor 67-81 Aliağa Petkimspor

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nin 4. haftasında deplasmanda Reeder Samsunspor karşısında parkeden 81-67’lik skorla galibiyetle ayrılıyoruz.

Takımımız, ilk dakikada peş peşe bulduğu basketlerle 5-0 öne geçti. Reeder Samsunspor farkı azaltmaya çalışsa da dış atışlarda etkili olan takımımız, ilk periyodu 31-16 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Aliağa Petkimspor, maçın 17. dakikasında farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Kalan bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen takımımız, Zoriks ve Thomas'ın sayılarıyla soyunma odasına 44-31 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan ev sahibi takım, farkı 9 sayıya kadar düşürmesine rağmen Aliağa Petkimspor dış atışlardan bulduğu basketlerle periyodu 64-49 önde bitirdi.

Son periyoda 15 sayı farkla giren takımımız, üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 81-67 galip ayrıldı.

 

Karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Burak Gören’in açıklamaları:

“Öncelikle Samsunspor'dan başlayalım. Bir defa çok güzel bir atmosfer, her şeyleri ile lige yakıştılar. Koç İlker'i gerçekten çok tebrik ediyorum, ligin en iyi basketbol oynayan takımlarından bir tanesi... Gerçekten ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar, çok ciddi bir düzenleri var. Burada onları yenebilmek ve bütün oyunu kontrol edebilmek önemliydi bizim için.  Çok kolay bir deplasman değildi işin aslı. Kazandığımız için çok mutluyum. Biz de aynı Samsunspor gibi çok iyi çalışan, emek veren ve her haftaya da çok iyi hazırlanmaya çalışan bir ekibiz. Ligin ilk dört hafta itibari ile çok iyi başladık umarım bundan sonrasını devam ettirebiliriz aynı şekilde. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Maç planına çok sadık kaldık, maçın başından sonuna kadar. Özellikle çok fiziksel bir basketbol oynuyorlardı ve açık alanda çok iyi bir takım... Onlara o açık alanı vermedik, fiziksel basketbola karşılık verebildik. Dolasıyla bizim adımıza ligin başında deplasmanda alınmış çok önemli bir galibiyet. Bütün oyuncularımı ve teknik ekibi kutluyorum.”

 

Karşılaşmanın özet görüntüleri: https://www.youtube.com/watch?v=BleiNflSp58